top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDavid Franck

Krachttraining helpt tegen migraine

Tip van de dag: wist je dat krachttraining helpt tegen migraine? Naar de fitness of het sporthonk gaan heeft verschillende fysieke voordelen zoals we al wisten, maar vaak vergeten we nog de mentale voordelen die krachttraining met zich meebrengt.

Een goede dosis krachttraining is het beste middel tegen migraine

Een studie uit 2023 vergeleek verschillende manieren op zoek naar degene met de hoogste effectiviteit bij het verminderen van migrainelast.


De studie vergeleek drie trainingsprotocollen, namelijk aerobe oefeningen met matige intensiteit, aerobe oefeningen met hoge intensiteit en kracht-/weerstandstraining.


Hiernaast werden ook onderzoeken opgenomen waarin de werkzaamheid van migrainemedicijnen werd vergelijken met lichaamsbeweging, alsook het placebo effect werd onder de loep genomen.


Met in totaal 21 onderzoeken waarbij 1195 migrainepatiënten betrokken waren, vertoonde kracht-/weerstandstraining de hoogste werkzaamheid bij het verminderen van de migrainelast, gevolgd door aerobe oefeningen met hoge intensiteit.

Jawel, kracht-/weerstandstraining scoorde beter dan migrainemedijcen (topiramaat en amitriptyline).


DUS, WAT KAN JIJ MEENEMEN?


Migraine hoeft kracht-/weerstandstraining niet tegen te houden, in tegendeel zelfs. Een goede dosis kracht-/weerstandstraining is het beste middel tegen migraine. Als jij dit toepast de volgende keren wanneer je migraine hebt, verwacht ik dat de resultaten je zullen verbazen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page