top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDavid Franck

Hoe belangrijk is het vinden van een coach?

Tip van de dag: Hoe belangrijk is het vinden van de juiste coach? Sport jij met begeleiding of zonder begeleiding? Is de juiste coach in staat je lichaam te transformeren?


Liliane is iemand die al vele sporten geprobeerd heeft, maar nooit iets lang kon volhouden. Ondertussen is ze de 70 gepasseerd en wil ze graag actief in het leven staan, al merkte ze zo'n 4 jaar geleden dat ze moeite kreeg met dagdagelijkse zaken zoals de trap nemen, in en uit de auto stappen, opstaan vanuit de zetel, ...


Op aanraden van een vriendin is ze een keer meegegaan naar een personal trainer die gespecialiseerd is in het beschermen en stimuleren van je spierkapitaal zodat je langer in alle gezondheid van het leven kan genieten.


De opstart verliep vanuit een intake- gesprek waarbij de persoonlijke doelstellingen en blessures in kaart worden gebracht alsook wordt het te volgen traject uitgetekend om deze doelstelling te behalen (Cool! zo is het ook in Tachtigtwintig).


Reeds 5 jaar sport Liliane en vooral trainen waarbij haar personal trainer haar net buiten de comfortzone brengt om alzo haar lichaam uit te dagen te blijven veranderen aan de aangeboden prikkels.


Liliane voelt zich nu fitter en vitaler dan ooit en dit niet alleen op fysiek vlak, ook op mentaal vlak zijn de sessies een leuke uitdaging.


Liliane wil langs deze weg ook anderen inspireren om de stap te zetten naar een actiev(er) leven waarbij er ruimte en behoud is voor meer levenskwaliteit waarbij haar leeftijdsgenoten vaak lager gaan in energie en gebukt gaan onder lichamelijke kwaaltjes.


Lilian straalt van positieve energie. Op de vraag waarom ze voor een personal trainer gekozen heeft antwoordt ze gezwind: "Ik wil investeren in mijn gezondheid en daarvoor train ik. Vroeger ging ik naar de fitness en bewoog ik, vaak niet wetende wat ik diende te doen om naar een doelstelling te werken of ik zelfs goed of slecht bezig was. Nu weet ik dat mijn tijd en inspanningen maximaal worden beloond."


DUS, HOE BELANGRIJK IS HET VINDEN VAN EEN COACH?


Als laatste tip geeft Liliane nog mee dat de relatie met je trainer erg belangrijk is, je hebt nu eenmaal zoals in elk beroep goede en minder goede uitvoerders. De juiste coach is in staat je leven en je lichaam te transformeren.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page