top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDavid Franck

Verander dit één ding aan je sportschema en haal resultaat

In 2018 had maar 9% van de bevolking in Vlaanderen fitness als sportvoorkeur. Dat wil dus zeggen dat 91% van de bevolking een andere sport prefereert of zelfs fitness niet leuk vindt.


Het geheim tot gezondheidsucces
Het geheim tot gezondheidsucces

Ben jij iemand die een strikt voedingsplan volgt dat jou verplicht om enkele voedingsmiddelen niet te eten en daarbij nog eens aanhaalt dat deze slecht zijn? Dat je alleen voedingsmiddelen moet eten die “goed” zijn? Wat je eet is belangrijk maar elimineer niet wat jij lekker vindt. Waarom zou je dit doen? Word jij hier gelukkig van? Ga je dit makkelijk jaren volhouden? Wat als er eens een feestje is? Ga jij nee zeggen tegen de verjaardagstaart van je dochter die 10 jaar wordt? Ik ga hier niet liggen vertellen dat je zoveel junkfood mag eten als je wilt. Het merendeel van de tijd zou je dit moeten vermijden.


Maar als jij op een personeelsfeest bent en jouw baas heeft zo’n heel lekker dessert van ijs met fruit en vruchten voorzien, eet dat op. Als jouw dochter 10 jaar wordt en er is een verjaardagstaart voorzien voor de vrienden en de ouders, eet een stuk van de taart mee. Als je op restaurant bent met je partner en jullie hebben zo’n zin in die lekkere rode wijn die aangeraden wordt, bestel die fles. Ik weet niet alles en ook ik maak fouten. Ik heb niet alle antwoorden en ik ben ook geen robot.


Eten is belangrijk


Kijk eten is belangrijk, dat ga ik hier zeker niet ontkennen, maar er is één ding aan je weekplanning dat je kan veranderen en je haalt resultaat. Begin met krachttraining. Begin met spiertraining. Stop met die strikte diëten of die voedingsplannen die aanhalen om het een na het ander te vermijden. Een leuk gezegde dat ik hiervoor gebruik is het volgende: Veel mensen hebben liever dat ze de vis wordt aangegeven – want een vis krijgen is gemakkelijker dan leren hoe je moet vissen. Maar stop met die vis aan te nemen, stop met dat dieet aan te nemen. Leer hoe je zonder dieet gezonder kan leven.


Spiertraining voor vrouwen


Denk niet dat spiertraining alleen voor mannen is. Ben jij een vrouw en denk je dat je eruit gaat zien als een man en dat je dikke armen zult krijgen en van die grote schouders? Dat is fout. Je moet niet gaan doen wat professionele bodybuilders doen om hun lichaam te trainen. Spiertraining is niet alleen dat. Spiertraining is meer dan dat en het is zeker en vast zowel voor vrouwen als voor mannen.


Vlaanderen wilt niet fitnessen


Ook horen we van enkele sporters dat ze het niet graag hebben om 'bezien te worden’. Vandaar vermijden ze een klassieke fitness en willen ze iets anders. In 2018 had maar 9% van de bevolking in Vlaanderen fitness als sportvoorkeur. Dat wil dus zeggen dat 91% van de bevolking een andere sport prefereert of zelfs fitness niet leuk vindt. Spiertraining hoeft niet alleen maar door te gaan in een fitness. Er is vast een concept waar jij je goed bij zult voelen. En wil jij de verplaatsing niet maken? Spiertraining kan ook thuis. Mensen zijn hoopvol in het maken van een verandering, maar ze ontbreken richting en de juiste gewoontes. Zoek en vind wat jij graag doet, zoek en vind de juiste richting, die juiste gewoontes en je zult resultaat behalen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page