Zoeken
  • Alexander van Riel

Hoe dagdagelijks meer verbranden?

Bijgewerkt op: 25 jan.

Vandaag heb ik voor jullie het verhaal van Joris. Hij is één van mijn trouwe leden.

Joris was eigenlijk al een tijdje op zoek naar een plek waar hij efficiënt gewicht kon verliezen. Waarom? Omdat tot nu toe Joris zijn gewicht er een beetje uitzag als het beruchte jojo-effect. Zoals jij vast wel zal kennen? Of toch al heb gehoord.

Zijn gewicht zag er een beetje uit als het beruchte jojo-effect...

Tot Joris bij ons terecht kwam en wij hadden een heel interessant gesprek met Joris. Hij vertelde dat hij onze manier van werken wel een kans wou geven. Hij had zin om met ons de juiste vorm van krachttraining te doen. Oké we gaan met Joris verder en twee weken later vertelt hij ons dat gewicht verliezen niet aan het gebeuren is maar dat hij zich wel al beter voelt.


Na twee weken geen gewichtsverlies?


Joris, 3 maanden later en terug evaluatie. Hij deelt ons mee dat hijzelf niet veel merkt maar zijn vrouw wel. Zijn vrouw geeft hem complimenten en dat zou zowel jij als ik ook wel zien zitten hé? Als je partner of vrienden je complimenten geven. We zijn goed op weg maar bekijken samen met Joris hoe we het nog sneller kunnen laten gaan.


Wij weten dat gewicht verliezen niet enkel en alleen door spiertraining kan plaatsvinden, maar dat voeding het een extra grote boost kan geven. Spiertraining én op je voeding letten, dat is de gouden combinatie. Dat is de perfecte mix om niet meer te gaan jojo’en.


Dat is de gouden combinatie


Neem nog 3 maanden later en we hebben terug een gesprek met Joris. We komen te weten dat Joris ondertussen 13 kilo kwijt is, wat we ook wel hadden gezien aan zijn figuur maar de echte cijfers deelde hij met ons mee. Hij is bijna niet meer te herkennen.


Ondertussen zijn we een jaar later en is Joris niet meer bijgekomen. Het jojo-effect heeft geen effect gehad op Joris. Hoe heeft Joris dit voor elkaar gekregen? Als je gewicht verliest kan je helaas niet kiezen wat je lichaam verliest. Je kan het wel beïnvloeden als je de juiste voeding neemt, met voldoende eiwitten en daarbij doe je het juiste type training, waar je een coach voor zult nodig hebben. Dan ga je merken dat je voornamelijk vet verliest van al het gewicht dat je verliest. Want met het juiste type training ga je je spieren onderhouden zodat ze niet verloren gaan bij het gewicht dat je afvalt. Oké, heb je het begrepen? Lees het nog een keer.


Conclusie voor vandaag: elk beetje spieren dat we bijwinnen zorgt er dagdagelijks voor dat je lichaam meer verbruikt. Je gaat eigenlijk meer kunnen eten en minder moeten doen als je meer spieren hebt en dat klinkt toch goed? Zeg nu zelf.


Elke week geven we jou nieuwe tips en hints op vlak van gezondheid. Heb je straks 3 of 4 artikels gelezen of video’s gezien? We begrijpen dat er veel informatie op jou afkomt. Neem wat belangrijk is voor jou en gooi de rest weg, al is dat misschien maar 1 iets uit 3 of 4 artikels of video’s.

 


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven