top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDavid Franck

Krachttraining heeft een positief effect op oudere patiënten met diabetes

Tip van de dag: Iedereen kent krachttraining om zijn fysieke voordelen, maar wist jij ook dat krachttraining een gunstig effect heeft op mensen met diabetes?

Heb jij diabetes? Probeer krachttraining uit!
Heb jij diabetes? Probeer krachttraining uit!

Een studie uit 2002 had als doel te onderzoeken wat het effect was van High Intensity Progressive Resistance Training op de glycemische controle van het menselijke lichaam , gekoppeld aan de lichaamssamenstelling van oudere patiënten met Diabetes Type 2.


De studie ging uit van patiënten tussen 60 en 80 met een sedentaire levensstijl.


Ze werden onderverdeeld in een groep die onderworpen werd aan high-intensity progressive resistance training en een controlegroep die slechts aan gemodereerde fysieke inspanning werd onderworpen.


Er werd op basis van klinische en laboratorische meting controle uitgevoerd en dit telkens op 0, 3 en 6 maanden .


De algemene conclusie na het beloop van het protocol was dat High-Intensity training in combinatie met slechts gering gewichtsverlies zeer effectief bleek te zijn om de glykemische controle te verbeteren bij oudere patiënten met Diabetes Type 2.


Bijkomend effect was dat ook de spierkracht en de daaraan gekoppelde vitaliteit enorm verbeterde.


Aarzel dus zeker niet om een professional in je buurt te contacteren om je te helpen een evenwichtig HIPR- programma op te stellen, je zal verbaasd zijn over de enorme verbetering in levenskwaliteit die je te wachten staat (gelukkig sporten velen van jullie momenteel bij ons). Bron van het onderzoek kan je hier vinden.


HEEFT KRACHTTRAINING EEN POSITIEF EFFECT OP PATIËNTEN MET DIABETES?


Absoluut!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page